Događanja

PRVENSTVO HRVATSKE U PLIVANJU

Prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s intelektualnim teškoćama održalo se 25. i 26. listopada 2016. u Tuheljskim Toplicama u organizaciji Športskog društva Specijalni športovi “Luč” pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske. Čestitamo našoj Petri Bjelovučić na osvojenom prvom mjestu u disciplini na 50 m prsno.petra-bjelovucic 

PRVO ATLETSKO NATJECANJE ZA OSOBE S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA

atletskoU okviru projekta “Klupske aktivnosti” kojeg sufinancira Grad Split i u suradnji s Atletskim klubom Split, 30. 09. 2016. otvoreno je prvo atletsko natjecanje za osobe s intelektualnim teškoćama na stadionu Park mladeži. Sudjelovalo je 7 ekipa iz Centra Juraj Bonači, Centra za autizam, Centra Mir, Dnevnog centra Firule, Udruge Lastavice, Udruge tjelesnih invalida Kaštela i naše Zvono. Još jednom zahvaljujemo svima na sudjelovanju i podršci u realizaciji ovog događaja.

I ove godine nebo iznad zapadne obale preplavili baloni

baloni_bonaci2-240916 2016-09-21-18-21-8821Ova akcija održala se lani po prvi put, kada su odličnim odazivom Splićani potvrdili svoju velikodušnost i spremnost da pruže pomoć najpotrebitijim članovima našeg društva. S ciljem da postane i tradicionalna, ova akcija je započela na inicijativu malih splitskih poduzetnika, tvrtki Karla, Optike Anda i F-Grupa, te Lions kluba ‘Dioklecijan’, koji je ujedno i organizator akcije. Osim balona, svi posjetitelji mogli su pogledati i podržati glazbeni nastup štićenika Centra te kupiti razne rukotvorine izrađene u sklopu programa obrazovanja i rehabilitacije. Za više detalja, kliknite na fotografije.    

prihod od utakmice Tommyja ide centru “Juraj BonaČi”

split_square15-290316Split Tommy je klub koji često pokazuje socijalnu osviještenost.  Tako je sav prihod od prodanih ulaznica za utakmicu protiv Uspinjače, namijenio Centru za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači”, točnije opremanju senzorne sobe Okruglica, čime se pridonijelo ugodnijem životu štićenika. To je bio dodatni motiv gledateljima da dođu, da uz gledanje dobrog futsala učine i dobro djelo. Za više detalja, kliknite na fotografiju.

PRVO ATLETSKO NATJECANJE ZA OSOBE S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA

atletskoU okviru projekta “Klupske aktivnosti” kojeg sufinancira Grad Split i u suradnji s Atletskim klubom Split, 30. 09. 2016. otvoreno je prvo atletsko natjecanje za osobe s intelektualnim teškoćama na stadionu Park mladeži. Sudjelovalo je 7 ekipa iz Centra Juraj Bonači, Centra za autizam, Centra Mir, Dnevnog centra Firule, Udruge Lastavice, Udruge tjelesnih invalida Kaštela i naše Zvono.

RASPJEVANA SKALINADA

skalinada2U školskom dvorištu Centra za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači”, 28. rujna održan je koncert kojim smo obilježili početak školske godine. Uz prigodni program naših korisnika, ovogodišnji gosti koji su nas počastili svojim izvedbama, bili su UDRUGA GLAZBENE NITI LJUBAVI (voditelj Damir Mimica) i UDRUGA ZLATNI MIKROFON, SPLIT (voditeljica Dubravka Pleško).

BUDIMO ZAJEDNO – DAN OTVORENIH VRATA

plakat_obitelj_2Povodom Međunarodnog dana obitelji, pod sloganom Budimo zajedno, svi naši odjeli su otvorili svoja vrata i to na sljedećim lokacijama:
  • Odjel odgoja i obrazovanja, Bruna Bušića 30 (12h – 13h)
  • Odjel za radne aktivnosti, njegu i skrb – Firule, Put iza Nove bolnice 14 (8h – 12h)
  • Odjel za smještaj i rehabilitaciju odraslih osoba s poremećajima iz  spektra autizma, Put iza Nove bolnice 14 (9 – 12h)
  • Podružnica Sinj, Sinjska 39a (9h – 13h)
  • Područno odjeljenje Makarska, Petra Krešimira IV br. 9 (9h – 12h)
Iako smo se nadali brojnijem odzivu, posjetitelje smo upoznali s radom i uslugama našeg Centra, kao i s kratkoročnim i dugoročnim planovima koje ćemo nastojati realizirati.

Kad anđeli zaplešu pod maskama…

srce_maskenbal7-070216U vrijeme maškara uvijek je veselo, razdragano i rasplesano, ali kada je u pitanju Ples s anđelima, onda je to poseban doživljaj. Ovogodišnji Ples s anđelima održao se u organizaciji Skautskog kluba “Marjan” te pod sponzorstvom Splitske banke.  Vanilla je besplatno ustupila prostor i konobare koji su volontirali za ovu prigodu, a uz DJ Chibija, maškare je ugodno iznenadio Goran Karan koji je otpjevao par pjesama. Za više detalja, kliknite na fotografiju.

Puno posla pred “Bonačijem”

juraj_bonaci8-301215 Centar za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači” skrbi za 410 korisnika s intelektualnim teškoćama i pridruženim smetnjama koje kroz različite odjele koriste različite vrste usluga, i to u odjeljenjima u Splitu, Makarskoj i Sinju. Pred Centrom je godina naporna rada, s ciljem podizanja kvalitete. Za više detalja, kliknite na fotografiju.  

RNK Split prihod od derbija daruje centru “Juraj Bonači”

imagegenRNK Split je za utakmicu s Dinamom pripremio humanitarnu akciju za pomoć Centru “Juraj Bonači”, a sav prihod s derbija Crveni su poklonili korisnicima. Korisnici su bili posebni gosti Splita na utakmici. Prije samog početka izašli su na travnjak u pratnji obje momčadi. Za više detalja, kliknite na fotografiju.