Događanja - Odjel smještaja Volonteri

Volonterski program “72 sata bez kompromisa”

I ove godine naš Centar podupire volonterski projekt  “72 sata bez kompromisa” te su volonteri projekta zajedno s koordinatorima bili u našem Odjelu smještaja. 
Tako su u petak: 19.10. zajedni s korisnicima pekli palačinke, paralelno se odvijala izrada papirnatih konjića i ukrasa u obliku konja koje smo sutradan odnijeli našim domaćinima u Konjičkom klubu.
U subotu 20.10. u 9.00h u volonteri i korisnici uputili su se autobusom prema Planom i Konjičkom klubu Hanako Trogir 
Po dolasku su nas dočekali domaćini upoznali sa svim domaćim životnjama: prvenstveno konjima, zatim psima, kozama i jarcem i papigom. Korisnici su bili oduševljeni.
Svaki od korisnika 2 puta su naizmjenično imali priliku sjesti na konja i jahati, malo je reći  da su uživali.
Po povratku oko 16 sati u dom korisnici su se odmorili i spremali su se za večernju zabavu u studentskom domu na Kampusu.  Korisnici su se zabavljali uz ples i druženje s volonterima.

Nedjelju 21.10 proveli smo u šetnji prema studenskom Kampusu gdje se održala svečana misa za sve volontere i sudionike projekta. Sv. Misu  predvodio je mnsg. Marin Barišić. Po završetku mise uslijedila je zajednička fotografija i ručak. Tu su nam volonteri koji su bili u našem Centru uručili platno s njihovim potpisima i podijelili su zelene narukvice za sve korisnike.

Moramo zaista pohvaliti sve volontere i volonterke koji su bili u kontaktu s korisnicima, Dobar dio volontera bio je od prošle godine tako da su već poznavali korisnike što je uvelike olakšalo njihov boravak tu.

A ono najvažnije, korisnici su unatoč velikom uzbuđenju u kratko vremena bili druželjubivi, veseli i zadovoljni.