Volonterstvo

 

                    VOLEĆI TEBE, IZGRAĐUJEM SEBE

Dobro je za tebe!

Volonteri nisu samo pomagači – ljudi koji pomažu drugom čovjeku ili ruštvu u cjelini, oni su pokretači i nositelji pozitivnih promjena. Volonterskim djelovanjem izlazimo u društvo, širimo vlastiti krug kontakata, razvijamo i poboljšavamo osobne, socijalne, organizacijske i profesionalne kompetencije čime izravno utječemo na osobni razvoj i veću zapošljivost

Dobro je za druge!

Volontiranjem izravno rezultira stvaranjem humanije i aktivnije zajednice, sretnijeg i zdravijeg društva koje prihvaća, traži i cijeni različitosti među pripadnicima.

Dobro je za tvoju tvrtku – korporativno volontiranje

Iznimno je važno da se za izgradnju humanije, aktivnije i povezanije zajednice uključe svi pripadnici društva. Opredjeljenjem za društvenu odgovornost u svom poslovanju, poslovne organizacije izražavaju svoja uvjerenja kojima preuzimaju veću odgovornost za razvoj i utjecaja na zajednice u kojima djeluju. Danas su očekivanja za društveno odgovorno poslovanje i djelovanje u zajednici u kojoj poduzeće posluje postala globalna te volontiranje zaposlenika može biti jedan od lijepih izraza društveno odgovornog poslovanja.
Volontiranje zaposlenika koncept je koji je primjenjiv na sve oranizacije poslovnog sektora bez obzira na njihovu veličinu.


KORACI ZA VOLONTIRANJE U CENTRU JURAJ BONAČI:

  1. Ispunjavanje upitnika – INICIJALNI RAZGOVOR S VOLONTEROM
  2. Nakon ispunjenog upitnika obavlja se inicijalni razgovor i dogovor o vremenu volontiranja i lokaciji volontiranja.
  3. Sklapanje Ugovora o volontiranju
  4. Po završetku volontiranja volonter dobiva ispunjenu volontersku knjižicu

PRIJAVITE SE

Ispunjeni upitnik s podacima pošaljite na dolje navedeni mail nakon čega ćemo Vas kontaktirati

centar.juraj.bonaci@gmail.com


ISKUSTVA

Antonia Cvijović, dipl.učitelj

“Moj osobni moto je bio kad već ne mogu pomoći sebi, a imam slobodnog vremena da bar pomognem njima … I tako sam pomažući njima usrećila i sebe, jer ono što nas u životu čini različitim od svih ostalih je naše iskustvo i činjenica da  konstantno radimo na tome da se poboljšamo.”

Marina Perković, magistar slikarstva

“Sve što ima smisla u životu nije lagano, nego zahtjeva veliki trud, ne odustaj od onog  što želiš samo zato što se čini nedostižnim!”

Eva Ćurković, studentica prava

„U subotu smo po drugi put nagradili štićenike Centra Juraj Bonači i proveli s njima nezaboravno vrijeme u Mc’Donaldsu. Ta dva sata bila su ispunjena igranjem igrica, pjevanjem i smijehom. Ne može se riječima opisati njihova sreća i zahvalnost što smo izdvojili vrijeme i proveli ga baš s njima. Svi smo na kraju otišli presretni. Sigurna sam da oni, baš kao ni mi, ovo neće nikad zaboraviti.“ 

O volonterskim aktivnostima u našem Centru možete pročitati ovdje.


ZAHVALJUJEMO SVIM VOLONTERIMA, MA GDJE BILI, NA NJIHOVOM VREMENU, TRUDU I NESEBIČNOSTI!