O Centru

 

Centar za odgoj i obrazovanje“ Juraj Bonači“ Split ustanova je koja pruža socijalne usluge djeci s teškoćama u razvoju te odraslim osobama s intelektualnim oštećenjima te provodi djelatnost osnovnoškolskog i srednjoškolskog odgoja, obrazovanja i osposobljavanja djece s teškoćama u razvoju. Centar skrbi o 540 korisnika.
Navedene socijalne usluge kao i program odgoja i obrazovanja pružaju se na više lokacija u Splitu, kao i u gradovima Sinju i Makarskoj. U dislociranoj jedinici u Splitu se pružaju socijalne usluge odraslim osobama s intelektualnim oštećenjima te odraslim osobama s poremećajima iz autističnog spektra. U Podružnici u Sinju se pružaju socijalne usluge djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s intelektualnim oštećenjima te se provodi djelatnost osnovnoškolskog odgoja, obrazovanja i osposobljavanja djece s teškoćama u razvoju.

RAVNATELJICA CENTRA: Snježana Čotić, prof.

 

LOGOTIP – zaštitni znak Centra Juraj Bonači, Split

 

Autorica logotipa : Luiza Milas (zaštićeno 1992.g)

Logotip predstavlja stilizirana slova JB kao početna slova naziva Centra. Znak je u obliku stiliziranog lika razdraganog djeteta u igri – skoku. Elementi znaka predstavljaju po svom obliku didaktička sredstva. Raspored elemenata znaka formira u sredini križ, koji ovdje simbolizira humanost, pomoć, skrb i ljubav prema bližnjem.
Sva navedena simbolička značenja znaka označavaju djelatnost Centra.
Doradom loga u 2017. godini u stilizirana slova JB dodane su različite boje i svaka boja predstavlja jedan odjel što je vidiljivo i na početnoj stranici službene web stranice.