Volonteri

Volonterska akcija 72 sata bez kompromisa

U 2017. godini po četvrti se put organizirao veliki volonterski maraton u Hrvatskoj, koji je ujedinio snage mladih iz Zagreba, Splita, Sinja, Zadra, Dubrovnika i Osijeka tijekom tri dana – od 12. do 15. listopada 2017. godine.

„72 sata bez kompromisa“ je međunarodni volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Projekt je osmišljen i pokrenut u Njemačkoj 1995. godine kada je nekoliko mladih odlučilo pronaći način kako potaknuli vršnjake na volontiranje i beskompromisno, bezuvjetno davanje drugima, posebice onima na marginama društva, diskriminiranima, siromašnima, potrebitima.

U projektu „72 sata bez kompromisa“ mladi stavljaju sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje za konkretne volonterske akcije te pritom promiču općeljudske vrijednosti.

Po drugi put mladi volonteri provode akciju i u našem Centru. Tako  su se u petak 13. listopada svi okupljeni volonteri i koordinatori  upoznali u dvorištu Centra čime je započela volonterska akcija. Otvaranje akcije proslavili smo druženjem korisnika s volonterima, crtanjem, pjevanjem i palačinkama dobrodošlice.

U subotu od jutarnjih sati se nastavila akcija koja je uključivala bojanje zidova, naravno nezaobilazno druženje s korisnicima, zajednički ručak korisnika i volontera, vrijedne volonterke su obavile pravi mali make-up session i modnu reviju s korisnicama te ih tako pripremile za večernji koncert na Rivi.

U nedjelju smo sv. Misom na kampusu proslavili završetak akcije 72 sata bez kompromisa.

Ovim putem želimo zahvaliti svim volonterima dobrog srca na nesebičnosti i vremenu koji su izdvojili kako bi proveli svoje vrijeme u našem Centru iz čega smo svi izašli oplemenjeni i bogatiji.

Vidimo se i dogodine!