COO "Juraj Bonači"

Obilježili smo Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Ove godine obilježava se jubilarni 10. Svjetski dan svjesnosti o autizmu koji se odlukom Generalne skupštine UN-a obilježava 2. travnja.

Zato smo se i mi danas u ovoj jubilarnoj godini okupili u dvorištu našeg Centra koji, između ostalih, pruža socijalne usluge osobama s poremećajima iz autističnog spektra.

Također, u našem Odjelu za pružanje socijalnih usluga osobama s poremećajima iz autističnog spektra na Firulama okupljeni korisnici s roditeljima i djelatnicima su obilježili ovaj dan.

Ovim okupljanjem dijelimo zajedništvo s mnogobrojnim akcijama diljem Hrvatske i dajemo značaj ovogodišnjem sloganu : “Rušimo zajedno barijere autizma – izgradimo pristupačno društvo!”

Uz pjesmu “Daj da smire se boje” u izvedbi prijatelja iz udruge Zlatni mikrofon (s autoricom teksta Dubravkom Pleško) pustili smo u 12.00h sati plave balone  zrak.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli u realizaciji obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu: dragim roditeljima, gostima, volonterima i prijateljima što su se odazvali pozivu i došli da zajedno proslavimo ovaj dan.