Edukacije

Najava edukacije Foruma za slobodu odgoja “Sretno dijete”

Forum za slobodu odgoja u  studenom 2016. godine je započeo s provedbom projekta „Sretno dijete – program obrazovanja za socijalni i osobni razvoj djece, mladih i učitelja u sredinama s manje mogućnosti“.
Projekt koji traje 10 mjeseci podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a u njemu će izravno sudjelovati oko stotinu učitelja i stručnih suradnika iz šest županija te devedeset učenika iz petnaest partnerskih škola.  Cilj projekta je sustavno i dugoročno razvijati socijalne i emocionalne kompetencije djece, naročito u području komunikacije i prevencije nasilja, kao i osnažiti kompetencije učitelja i stručnih suradnika za poticanje osobnog i socijalnog razvoja djece. Naglasak je na suradnji učitelja i djece jer oni zajedno provode razvojni program u školi.

Središnja aktivnost projekta je edukacija ravnatelja, učitelja i stručnih suradnika kroz trodnevnu obuku: „Sretno dijete – implementacija programa za osobni i socijalni razvoj u školi“, koja će se održati na 3 lokacije (Vrbovec, Split i Našice). U Splitu, edukacija se održava u našem Centru od 29. – 31.ožujka 2017. godine.

Detaljan program edukacije u našem Centru možete pročitati ovdje: Program Sretno dijete_Split