Događanja - Odgoj i obrazovanje

CRVENI NOSOVI- KLAUNOVIDOKTORI U POSJETI NAŠEM CENTRU

 

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori dio su međunarodne organizacije RED NOSES Clowndoctors International (RNI) koja okuplja 10 partnerskih zemalja.
S obzirom na to da se misija organizacije odvijala  u socijalnoj ustanovi 27. travnja 2017.g. posjetili su nas tri klaunovadoktora. Njihov cilj je bio donošenje smijeha i životne radosti uz visoku razinu umjetničke izvedbe. Glazbenu interaktivnu predstavu pod nazivom Karavan Orkestar namijenili su posebno djeci i mladi s teškoćama u razvoju.

Predstava je bila bazirana na osjetilima, zvuku, dodiru i susretu, te se izvodila u manjim skupinama po deset učenika.Tri klaunovadoktora na početku predstave izgovarala su imena učenika koja su bila napisana na majici. Izgovaranjem njihovih imena tj. pjevanjem njihovih imena svakom učeniku ponaosob ostavljeno je dovoljno vremena da pokažu svu svoju radost i sreću kao aktivnom sudioniku predstave.

Nas, učitelje koji smo zajedno s učenicima sudjelovali u ovakvoj predstavi raduje način na koji su učenici doživjeli ovu predstavu i nadamo se i daljnjoj suradnji. Ozarena lica naših učenika govore više od bilo koje riječi kojom se mogla opisati njihova sreća.

Izvještaj pripremila:
Antonia Škaro