COO "Juraj Bonači" Volonteri

Volonterska akcija “Ugodno oku, ugodno srcu”

U subotu 30. rujna u suradnji s Volonterskim centrom Split i ostalima koji su se pridružili pozivu smo proveli volontersku akciju čišćenja.

Naš objekt radionica Kartonaža uz dug niz postojanja, starosti zgrade, slabog ulaganja tijekom godina, konstantnog vandalizma, nažalost, više nije ugodno mjesto za boravak. Okoliš i objekt u kojem se odvijaju radne aktivnosti naših korisnika trebao bi odisati veseljem, pružati im osjećaj ugodnosti i radne razigranosti, a ne išaranom, uništenim i devastiranim radnim prostorom i okolinom.

Tako su volonteri obojali fasadu kartonaže i ostale išarane zidove i objekte, Parkovi i nasadi su pomogli s košenjem i hortikulturnom uređenju, Čistoća je pomogla s odvoženjem otpada, u pomoć su priskočili i predstavnici Gradskog kotara Sućidar.

Želimo ukazati na važnosti urednog okoliša za njihov rad i razvoj jer su oni ti koji objektu daju život koji je njima kao mali dnevni boravak, kutak razonode i opuštanja, a ponajviše želimo naglasiti da je prošlo vrijeme vandala i nebrige u našem gradu pod Marjanom.

 

FOTO: Slobodna Dalmacija