Događanja - Odgoj i obrazovanje

Učenička zadruga “Spli’ski đir” na Državnoj smotri u Zadru

U organizaciji HUUZ-a, 29. Državna smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske održana  je u Zadru do 03.10.-06.10. 2017. godine.

Prepoznatljivi radovi učenika i ove godine krasili su naš štand, a kao predstavnici učenika ovaj put sa nama su bili Marko Šipić i Ivana Pletikosić u pratnji kolegice Ivanke Milardović Šarić.

Ivana Pletikosić imala je prikaz praktičnog rada izrade ukrasnih kutija koje je ocjenjivalo stručno Povjerenstvo.

Povjerenstvo je ocjenjivalo i dokumentaciju kao i usmeno predstavljanje zadruge, te estetski izgled štanda, a ujedno i praktičnu primjenu radova u svakodnevnom životu.

Zadar se kao domaćin ove Smotre potrudio da nam osigura ugodan smještaj,organizira lijepi program otvaranja i zatvaranja Smotre, te zanimljive radionice za sve sudionike kao i razgledavanje zadarskih ljepota u pauzama između ručka.

I vrijeme nam je bilo naklonjeno pa smo uspijeli sve to i obići, od katedrale, sv. Donata, crkve sv. Marije, Kalelarge, orgulja, pozdrava suncu, …..

Po završetku Smotre svaki zadrugar dobio je Zahvalnice za sudjelovanje što ih je jako razveselilo.

Još jedna Smotra je za nama, puni smo lijepih utisaka i druženja s ostalim zadrugarima i s nestrpljenjem očekujemo ponovni susret, iduće godine u Vinkovcima.

Državna  smotra bila je izložbenog i prodajnog karaktera, ali na žalost zbog slabe posjećenosti izložbe, građanima grada Zadra nismo uspijeli prezentirati i pokazati što sve znaju napraviti vrijedne ruke naših malih zadrugara.