Događanja - Odgoj i obrazovanje Volonteri

Učenici Dental centra “Marušić” posjetili naš Centar

Kada smo s profesoricom Andreom Koceić, prof.psih. dogovorili odlazak u školu „Juraj Bonači“ bili smo uzbuđeni jer nismo znali što tamo možemo očekivati, kakva će biti djeca, hoćemo li se moći s njima povezati i hoće li im biti drago što smo došli. Nakon posjeta smo shvatili da su svi naši strahovi bili nepotrebni.

Došli smo upravo za vrijeme velikog odmora i stajali smo među dosta djece te su nas odmah lijepo primili, prilazili nam i javljali nam se kao da se odavno poznajemo. To nam se jako svidjelo i shvatili smo da će to biti lijep posjet. Nakon toga su nas djelatnici uputili u osnovne informacije o centru te nas upoznali s nekim od teškoća koje djeca imaju, što rade u slobodno vrijeme i sl. Zatim smo se podijelili u manje grupe te se išli malo družiti s korisnicima i upoznati ih.

Nakon posjeta svi smo se složili kako djeca šire neku pozitivnu energiju bez obzira na svoje stanje i teškoće. Bilo nam je neobično i zanimljivo što s nekima od njih nismo mogli komunicirati riječima, već kroz izraze lica, pokrete tijela i emocije. Također nas je oduševilo kako djelatnici i djeca imaju jako topao odnos, kao da su im roditelji, a ne njihovi učitelji.

Sretni smo što smo bili jer imamo dojam da smo im uljepšali jutro kao što su ga oni uljepšali nama. Voljeli bi opet doći u posjet djeci iz centra „Juraj Bonači“ kako bi razveselili jedni druge i bolje se upoznali.

Učenici 3.F razreda, smjer fizioterapeuti
1. ožujka 2017.god