COO "Juraj Bonači"

Svjetski dan osoba s Down Sindromom u Centru “Juraj Bonači”, Split

Možda nam se čini da je cijeli svijet stao na tren i sve što smo dosad radili i obilježavali ne traži naš angažman. Mi vjerujemo u suprotno! Iako su pred nama čudna vremena, koja ni sami ne znamo objasniti i izazovi svakodnevnice u potpuno novom obliku, odlučili smo se prepustiti mašti i kreativi.

Već dugi niz godina cijeli svijet 21. ožujka obilježava Dan osoba s Down Sindromom. Tog se dana nose šarene i različite čarape kako bi pokazali solidarnost, ljubav i pažljivost prema onima koji se razlikuju samo po jednom kromosomu više, koji ih na poseban način čini jedinstvenima.

Navikli smo da se u našem Juraju taj dan čuje pjesma, ples i razigranost, međutim ove godine radi novonastale situacije to ćemo učiniti u skrovitosti svojih domova, ali će se zato tiramol Centra vijoriti šarenim čarapicama.

Dragi naši pozivamo sve vas da nam se pridružite u obilježavanju dana naših Downovaca tako da vaše balkone zašarenite različitim čarapicama ili da za ovaj dan samoizolacije birate nositi samo šarene čarape zajedno sa svojim ukućanima.

 

Ujedinimo se u šarenim čarapama i pokažimo koliko nam znače naši Downovci.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript