Događanja - Odjel za izvaninstuticionalne usluge

STRUČNO USAVRŠAVANJE : “NAČELA SENZORNE INTEGRACIJE U RADU S DOJENČADI/SI BABY II “

Danijela Bodržić, prof. defektolog i Viktorija Gracin, prof defektolog završile su drugi dio naprednog stručnog usavršavanja NAČELA SENZORNE INTEGRACIJE U RADU S DOJENČADI / SI Baby Il koje je održano od 22. do 24. svibnja 2017. godine na Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Edukaciju su organizirali  Akademija za razvojnu rehabilitaciju, Zagreb i Gesellschaft fur Sensorische Integration- Jean Ayres, Deutschland und international (GSID) e. V. te Klinika za dječje bolesti Zagreb.
Centralne teme edukacije bile su razvoj privrženosti dojenčeta (malog djeteta)  te postupci kojima odrasli pomažu dojenčetu u razvoju procesa samoregulacije.

Tijekom tri dana usavršavanja polaznice su naučile  prepoznati pokazatelje razine privrženosti i samoregulacije djeteta, kako poduprijeti razvoj sposobnosti djeteta da se igra, kako postupati i ophoditi se s djetetom koje ima poteškoće samoregulacije i  kako terapijski voditi-savjetovati roditelje.

Viktorija Gracin, prof.defektolog i Danijela Bodrožić prof.defektolog, obje senzorno integracijske pedagoginje, nastavit će sa naprednim usavršavanjem kako bi bile još stručnije pri radu sa dojenčadi i malom djecom u sklopu usluge rane intervencije.