Događanja - Odjel za izvaninstuticionalne usluge

Stručno usavršavanje : “Načela senzorne integracije u radu s dojenčadi/SI BABY I “

Danijela Bodrožić, prof. defektolog i Viktorija Gracin, prof defektolog završile su prvi dio naprednog stručnog usavršavanja NAČELA SENZORNE INTEGRACIJE U RADU S DOJENČADI / SI Baby I koje je održano od 15. do 17. Ožujka 2017. godine na Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Edukaciju su organizirali  Akademija za razvojnu rehabilitaciju, Zagreb i Gesellschaft fur Sensorische Integration- Jean Ayres, Deutschland und international (GSID) e. V. te Klinika za dječje bolesti Zagreb.

Polaznice su upoznale suvremene spoznaje koje  utječu na način ophođenja i način bavljenja malom  djecom. Pokazano im je kako prerada podražaja  omogućuje dojenčetu da regulira svoje ponašanje. Pokazan im je  način na koji se mogu uočiti znakovi koji ukazuju na to da u dojenčeta postoje  teškoće sa preradom podražaja. Naučile su strategije ophođenja koje su razvijene kako bi se dojenčetu pomoglo u registraciji podražaja i njihovoj preradi.
Kako je strategija Odjela za pružanje  izvaninstitucijskih usluga našeg Centra da uvedemo Uslugu rane intervencije i uslugu savjetovanja obitelji neurorizične dojenčadi,  držimo da su ovom edukacijom naše djelatnice stekle korisna znanja koja će moći primjenjivati  u budućoj  praksi te nastaviti podizati kvalitetu usluga koje pruža Odjel.