COO "Juraj Bonači"

Special Olympics European Football Tournament “SPB CUP” Russia 2018

Petero učenika naše škole natjecalo se  na Special Olympics European Football Tournament “SPB CUP” 2018, Saint Petersburg od 22.travnja pa do 27. travnja 2018.godine. Na put smo krenuli avionom sa presjedanjem u Frankfurtu, pa dalje vožnjom do aerodroma Pulkovo. Učenici su se prvi put vozili avionom te su svi bili jako oduševljeni.Sudjelovalo je šesnaest zemalja, a naši korisnici su s petero učenika iz Varaždina činili ekipu iz Hrvatske.

Bilo je vrlo naporno svakodnevno ranojutarnje dizanje te doručak nakon kojeg su nas autobusima odveli na utakmice koje su se održavale na Zenit-ovom stadionu.

Utakmice su se odvijale na umjetnoj travi na, za nas , poprilično hladnim terenima i u kopačkama s kojima su se naši natjecatelji po prvi puta susreli.

U tih šest dana uspjeli smo i prošetati gradom samostalno, a imali smo i razgledavanje grada uz pratnju vodiča u autobusu, te smo jedan dan i pješačili po prekrasnim ulicama i hodali preko mostova koji su puni zlatnog sjaja. Vidjeli smo prekrasne njihove crkve kojima su kupole u zlatu i živjeli par dana njihov užurbani život na gustim prometnicama.

Učenici koji su nastupili iz naše škole su: Mato A., Ante B., Andrija B.-P., Željko Z.i Jure D. Mi smo osvojili četvrto mjesto. Usprkos ne previše izvrsnim rezultatima, ostavili smo jako dobar dojam na sve sudionike kao fair play igrači s ni jednim kaznenim bodom. Odličan dojam su ostavili naši učenici i kao jako kulturni koliko na terenu toliko i u hotelu.

Sveukupno, ponosni smo na njih!

Nadam se da će im ovaj dalek put ostat u prekrasnom sjećanju ne samo zbog vožnje avionom već i zbog natjecanja između mnogo različitih zemalja, jezika, kultura.