COO "Juraj Bonači" Događanja - Odjel za izvaninstuticionalne usluge

Posjeta predstojnice UNICEF-ova ureda za Hrvatsku našem Centru

Foto: MKneževićBarišić/UNICEF; ŽHinek/UNICEF

Uspješna dosadašnja suradnja Grada Splita i UNICEF-a potvrđena je potpisivanjem sporazuma o nastavku zajedničkih aktivnosti.
Predstavnici Grada Splita i UNICEF-a posjetili su i naš Centar za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači”, za koji je UNICEF osigurao edukaciju i opremu za potpomognutu komunikaciju. U Centru su upoznali predivnu djecu, njihove roditelje i naše stručnjakinje koje rade na programima rane intervencije za djevojčice i dječake s teškoćama.

U uvodom dijelu ravnateljica Snježana Čotić je predstavila rad  Centra, a voditeljica Odjela za pružanje izvaninstitucionalnih usluga Marina Božić Bakušić predstavila je usluge koje pružamo te rad stručnjaka u Odjelu.

Predstojnica ureda UNICEF Hrvatska, gđa. Valentina Otmačić sa svojim suradnicima posjetila je sve kabinete naših stručnjaka unutar Odjela za pružanje izvaninstitucionalnih usluga u kojima se u radu s djecom koristi i oprema za potpomognutu komunikaciju koje je donirao UNICEF.

„Veseli me vidjeti koliki je napredak u radu s djecom s teškoćama. Kao specijalistica školske medicine upoznata sam s izazovima s kojima se susreću djeca, roditelji i stručnjaci i drago mi je što UNICEF ima programe koji odgovaraju na te izazove“, kazala nam je naša dugogodišnja Čuvarica djetinjstva, liječnica prof. dr. sc. Mirjana Rumboldt koja je s nama posjetila Centar za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači” u Splitu.

Zahvaljujemo UNICEF-u na prepoznavanju potrebe rane intervencije, na svim edukacijama naših stručnjaka i doniranoj opremi. Naposlijetku zahvaljujemo i na posjeti i veselimo se nastavku suradnje u zajedničkom cilju boljitka djece.