COO "Juraj Bonači"

Nastavak projekta Glazba pomaže

Projekt Glazba pomaže (Pedagoško-animatorski programi za djecu sa poteškoćama u razvoju i socijalno ugroženu djecu) predstavlja novost djelovanja u zajednici, pružajući posebno ranjivim skupinama djece i mladih doticaj sa glazbom. U tom smislu glazba je snažan integrirajući, terapeutski i socijalizirajući „alat“. Projekt je pokrenut sredinom 2016. godine, nastavljen je 2017.godine i predstavlja svojevrsnu eksperimentalnu fazu, kroz suradnju Centra za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“,Split  i Glazbene mladeži Split.
Projekt ima perspektivu daljnjeg razvoja, s obzirom na brojne probleme posebno ranjivih skupina djece i mladih te nam je plan širiti suradnju prema organizacijama i udrugama sa područja Dalmacije sa posebnim naglaskom na otoke i Zagoru. Ovim putem pozivamo studente umjetničko pedagoških područja (ali i sve ostale) da nam se pridruže kao volonteri na ovom vrijednom projektu, jer glazba uistinu pomaže.
Projekt je podržan od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i u školskoj godini 2017./2018.

Izvoditelj glazbenih aktivnosti i raspored (ponedjeljka – četvrtka):

Valentina Jurin, magistra glazbene kultrure, održava posebno osmišljene glazbene radionice u suradnji s gostujućim glazbenicima:
Mihovil Karuza – violončelo, Ivana Bandalo- klarinet, Ivo Jerkunica – truba, Željana Cvitanović – madolina, Branka Trumbić – balet, Oliver Rogošić – tradicijska glazbala, Mario Bavčević – gitara.