COO "Juraj Bonači"

Nadbiskup Barišić podijelio sakrament potvrde našim korisnicima

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodio je euharistijsko slavlje, u subotu 9. lipnja u crkvi Sv. Andrije na Sućidru u Splitu, za vrijeme kojeg je podijelio sakrament potvrde trojici mladića i četiri djevojke s posebnim potrebama. Uz njih, na misi su se okupili i njihovi roditelji, kumovi, rodbina, prijatelji te djelatnici splitskog Centra odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“.

Ovo je prvi puta da ovaj Centar organizira primanje svetih sakramenata za svoje korisnike. Krizmanike je za ovaj važan događaj tijekom cijele godine pripremao župnik sa Sućidra don Ivan Čotić koji sa svojim župljanima, osobito mladima, redovito posjećuje Centar i korisnike. Mladi iz župe su tako pjesmom, osim svakodnevnice, obogatili i ovaj njihov svečan dan.

Na samom početku misnog slavlja don Ivan Čotić pozdravio je nadbiskupa Barišića i njegovog tajnika don Gabrijela Kambera, ravnateljicu Centra prof. Snježanu Čotić, njihovu vjeroučiteljicu č.s. Marijanku, njihove učitelje i odgojitelje, krizmanike, kumove i obitelji. „Drago mi je da ovaj dan slavimo zajedno i što smo se okupili da bi na vas zazvali Duha Svetoga da biste u svome životu i dalje širili radost i optimizam onako kako samo vi to znate. Puno od vas možemo naučiti. Blagoslov ste za sve nas“, kazao je župnik.

Pozdravivši sve okupljene mons. Barišić je kazao kako je sretan što s ovim mladim ljudima slavi sakrament koji obiluje Božjim darovima kako bi krizmanici mogli i dalje rasti u dobru i ići putem ostvarenja svoga života. U homiliji je govorio o ljubavi koju Bog ima za sve. „Ja vjerujem da je vaše srce iskreno i dobronamjerno i da možete bolje od svih nas razumjeti Boga, jer srcem ga se najbolje vidi, razumije i prihvaća. Vi ste dobri, iskreni i znate cijeniti male geste na koje uzvraćate stostruko. Baš zbog toga često ste vi nama i učitelji i odgojitelji“, istaknuo je. Zahvalo je roditeljima, kumovima, odgojiteljima i župniku što su pomogli mladima da dođu bliže k Isusu, a krizmanicima je čestitao i zaželio da prijateljski odnos kojeg imaju s Isusom nastave razvijati kroz čitav život.

Nakon što su slavljenici dobili prigodne poklone uslijedila je zajednička fotografija, a slavlje se nastavilo druženjem na prigodnom domjenku u prostorijama župe.

Detaljnije na : Splitsko-makarska nadbiskupija