COO "Juraj Bonači" Volonteri

Mladi Sućidra i udruga “MoST” uredili zidove našeg Centra

Danas je provedena zajednička radna akcija udruge MOST koja brine o beskućnicima i SKUM ( sportsko-kulturne udruge mladih sa Sućidra) , a sve to pod budnim okom vijeća G/K Sućidar .

Materijal, boju, valjke i pinele te sokove i kavu od svojih namjenskih sredstava osigurala je udruga MOST koju je predstavljala Josipa Vučica, dok je Udruga mladih, koju je predvodio kotarski vijećnik  Filip Senta,marljivo i volonterski odradila posao. G/K Sućidar je osigurao marendu.

Kao što je i obećano volonteri MOST-a i mladi sućidrani obojali su drvenu baraku u kojoj  štićenici centra Juraj Bonaći izrađuju kartonsku ambalažu za potrebe cvjećara. Nakon prebojavanja neuglednih grafita, Torcida Sućidar će nacrtati svoja obilježja i na taj način pokušati spriječiti daljnje devastiranje objekta, koji se nalazi izdvojen na osami i česta je meta neprikladnih događanja pod okriljem mraka.

– Nepisano je pravilo da se nakon Torcidinih crteža nitko ne obrušava sa sprejevima , nadam se da će to pravilo važiti i za ovaj objekat – rekao nam je Filip Senta. Josipa Vučica je izrazila zadovoljstvo što udruga MOST može na određen način uzvratiti pomoć i drugima, kao što se pomaže i njima samima.

Ravnateljica centra Snježana Čotić izrazila je zahvalu i zadovoljstvo, a predsjednik G/K Sućidar Damir Ćosić Roda najavio daljnje akcije i pomoć centru.