COO "Juraj Bonači" Volonteri

MANIFESTACIJA HRVATSKA VOLONTIRA 2021g.

Centar Juraj Bonači vas POZIVA:

Dobro je za tvoju tvrtku

„VOLONTER I JA UVIJEK SKLADNI!“

AKCIJE NA MANIFESTACIJI HRVATSKA VOLONTIRA 2021g.

/29.09.-02.10.2021./

Centar „Juraj Bonači“, Split je ustanova socijalne skrbi pod ingerencijom  Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Djelatnost Centra je pružanje socijalnih usluga djeci i mladima s teškoćama u razvoju, odraslim osobama s poremećajima iz spektra autizma i odraslim osobama s intelektualnim teškoćama. Također, u sklopu Centra  provodimo i djelatnost odgoja i obrazovanja.

AKTIVNOSTI ĆE SE ODRŽAVATI UNUTAR ODJELA CENTRA ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE „JURAJ BONAČI“, SPLIT na dvije lokacije:

1.ODJEL ODGOJA I OBRAZOVANJA, B.BUŠIĆA 30   

2.DISLOCIRANA JEDINICA FIRULE, Put iza Nove bolnice 14,Split

I AKCIJA :

Epidemija virusa Covida-19 zaustavila je naša druženja i otuđila nas je od radosti zajedničkog susreta zbog toga pokrećemo akciju rekreacijsko druženje u prirodi pod nazivom:

Zajedno u prirodu –zapedalirajmo na Marjanu

 – pod vodstvom prof. kineziologije Ivane Miline Šiklić

Potrebno je: dragi prijatelj volonter+ bicikla  + puno osmijeha na licu

Broj volontera: 10

II AKCIJA :

POZIVAMO VOLONTERE DA ZAJEDNO OŽIVIMO NAŠ PLASTENIK, SADNJOM I PIKIRANJEM SADNICA MIRISNOG  MEDITERANSKOG BILJA  

 / što će nam omogućiti da u proljeće  pokrenemo novu volontersku  akciju, sadnicama ćemo oplemeniti  vrtove u sklopu našeg Centra mirisnim mediteranskim biljem./

-kroz cijelu akciju će nas voditi radna instruktorica za hortikulturu Danijela Reić-Šarić

Broj volontera: 10

III AKCIJA :

  Pridružite nam se u našim kreativnim radionicama – u sklopu keramičke radionice zajedno s našim korisnicima ćemo izrađivati suvenir keramičku vazu koja će se  upotrijebiti za mediteransko bilje/dalmatinske začine,

Vjerujemo da će  keramička  vaza naći mjesto u našim domovima !

– pod vodstvom radne instruktorice u keramičkoj radionici Anke Bartičević

Budući da će se radionice održavati u zatvorenom prostoru, kako bi poštivali epidemiološke mjere broj volontera je ograničen na 5.

UVIJEK STE NAM DOBRO DOŠLI!

Tijekom cijele godine volonteri su uvijek Dobro došli, kako su naše radionice pune kreativnog izričaja – volonterska akcija brzo se može realizirati naročito za vrijeme blagdana kada izrađujemo prigodne suvenire ukrasne i uporabne predmete (Uskrs i Božić) – veselo druženje u kreativnim Božićnim radionicama.

Sve proizvode ćemo plasirati na prigodnim izložbama.

Lokacije u kojima će se održavati volonterske akcije su: središnjica naše ustanove Split, Podružnica  Sinj i Područno odjeljenje  Makarska

Kako do nas i kako se bolje upoznati s našim volonterskim programom pod nazivom „VJERUJUĆI U TEBE IZGRAĐUJEM SEBE“ možete posjetiti našu web stranicu www.centar-juraj-bonaci.hr, u izborniku volonterstvo – koja vas upućuje kako se uključiti u  volonterski rad našeg Centra preuzeti obrazac “inicijalni razgovor s volonterom”, ispunite ga i poslati  na email: centar.juraj.bonaci@gmail.com.

Kontakt telefon je 021 530 663.

Koordinatorica za volontere u našem Centru je Antonija Škaro.

VJERUJEMO kako upravo kroz društveni angažman i empatiju volontera  možemo kvalitetnije socijalizirati djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom, uz to izgraditi sebe, iskoristiti svoja znanja, dužnosti i mogućnosti u kreiranju boljeg društva.