COO "Juraj Bonači"

Izložba fotografija projekta “I mi to možemo” u GK “Marko Marulić”

Utorak, 12. veljače 2019. u 18:00, Odjel za djecu i mlade Središnje knjižnice
Otvaranje izložbe fotografija I mi to možemo Centra za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ Split i predavanje psihologinje Janine Pavić Mentalno zdravlje osoba s intelektualnim teškoćama.

“I mi to možemo” naziv je izložbe fotografija koje prikazuju osobe s intelektualnim teškoćama u svakodnevnim, ali poticajnim situacijama.
Fotografije su odabrane na natječaju Centra za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ kojim se autore pozvalo da pokažu kako osobe s intelektualnim smetnjama nemaju nikakve posebne potrebe nego žele da im se ispune univerzalne ljudske potrebe – potreba za ljubavlju, pripadanjem, učenjem, stvaranjem, življenjem…
U svakodnevnom životu osobama s intelektualnim teškoćama najčešće su uskraćene uobičajene aktivnosti kao što su sportovi, hobiji i druženja jer ih se smatra drugačijima, a zapravo se svakog dana bore za svoju mrvu neba. Oni podjednako kao i svi zaslužuju uživati prava koja im omogućuju društvenu uključenost i prihvaćanje.

Upravo kako bi poslali poruku o različitosti među ljudima, različitostima u njihovim sposobnostima, vještinama, intelektualnim kapacitetima, osobnostima i interesima, ali sličnostima u temeljnim ljudskim potrebama, iz Centra pozivaju da posjetite njihovu izložbu.
Nakon otvaranja izložbe, psihologinja Janina Pavić Jadrić održat će predavanje pod nazivom Mentalno zdravlje osoba s intelektualnim teškoćama.
Izložba traje do 20. veljače 2019.