COO "Juraj Bonači"

Humanitarna biciklijada Kluba mladih Split za naš Centar

Točno 60 biciklista svih uzrasta u subotu je predvečer odlučilo odvoziti humanitarnu biciklijadu na Marjanu pod nazivom „Zapedaliraj za Centar Juraj Bonači!“.

Tako su dali svoj doprinos tome da taj Centar uredi dvorište sa sportsko-edukativnim sadržajima, što će itekako značiti njihovim korisnicima. U važnost ispunjenja tog cilja, uvjerio nas je Željko Zlatar, njihov korisnik koji je baš u dvorištu naučio voziti bicikl. S četvoricom svojih kolega je vozio do Bena, a za nagradu su dobili posebne medalje.

– Dirnulo me kad su mladi iz Kluba mladih kazali da žele napraviti tako nešto za naše mlade iz Centra kako bi imali uređeno dvorište s raznim sadržajima. Među ostalim željeli bismo da tu mogu učiti uz pomoć edukativnih igara, voljeli bismo napraviti i sportski poligon jer su tu neki već naučili voziti bicikl. Mislimo da bi se dobro uklopila i umjetna stijena za penjanje i maleni zeleni kutak gdje mogu popiti kavu i družiti se – ispričala nam je Snježana Čotić, ravnateljica COO Juraj Bonači, koja bi voljela da ovakva humanitarna vožnja Marjanom postane tradicionalna i da bude turistički prepoznata.

Za sudjelovanje na biciklijadi koju je organizirao Klub Mladih Split u sklopu proslave jučerašnjeg Međunarodnog dana mladih, a koja se održala pod pokroviteljstvom Savjeta mladih i Grada Splita, nije bio problem animirati rekreativce, a ni profesionalce, za koje je po završetku utrke priređena i zakuska za osvježenje. S cijelom opremom na početak utrke stigao je 23-godišnji Dino koji se rekreativno bavi planinskim biciklizmom jer je čuo da će time biti dio ove lijepe humanitarne priče, a u kutijicu za donacije nije propustila nešto ubaciti i 53-godišnja Jozefina Perasović koja je na Marjan na biciklu stigla iz Stobreča.

– Došla sam kako bih pomogla djeci, inače pratim Juraj Bonači i sve njihove aktivnosti. Naučila sam voziti bicikl prije dvije godine i od tada nisam stala. Ruta mi nije preteška, ovo je gušt – podijelila je s nama svoje dojmove ta sudionica. Iz Kluba mladih nisu krili zadovoljstvo odličnim odazivom naših sugrađana te su ih pozvali da i dalje prate njihove brojne humanitarne akcije.

Izvor: Slobodna Dalmacija