COO "Juraj Bonači"

FOTO NATJEČAJ: I mi to možemo

Centar za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ objavljuje
poziv za sudjelovanje u fotografskom natječaju pod sloganom I mi to možemo

Sudjeluj i ti u akciji „I mi to možemo“

Centar za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ Split objavio je natječaj za izbor fotografija pod nazivom „I mi to možemo“. Cilj ovog natječaja je osvijestiti sugrađane kako su i osobe s intelektualnim teškoćama dio društva našeg grada.
Osobama s intelektualnim teškoćama najčešće su uskraćene aktivnosti svakodnevnog života, sportovi, hobiji i druženja jer ih se smatra drugačijima, a zapravo se svakog dana bore za svoju mrvu neba. Oni podjednako kao i mi zaslužuju uživati prava koja im omogućuju društvenu uključenost i prihvaćanje.
Upravo kako bi poslali poruku o različitosti među ljudima, različitostima u njihovim sposobnostima, vještinama, intelektualnim kapacitetima, osobnostima i interesima, pred sudionike ovog natječaja stavljamo izazov.
Želimo da i sudionici natječaja uđu u njihov svijet, pruže si priliku da ih upoznaju u njihovoj dubini i fotografijom pokažu da i oni to mogu.
Na svojim fotografijama prikažite kako osobe s intelektualnim teškoćama nemaju nikakve posebne potrebe već univerzalne ljudske potrebe za ljubavlju, pripadanjem, učenjem, stvaranjem, življenjem…

Potrebno je samo pratiti uvjete natječaja u svega par koraka:
– Svatko može poslati do 10 fotografija
– Fotografije se šalju do 23. studenog 2018. na mail i.mi.to.mozemo@gmail.com 
– U mailu je potrebno navesti i svoje podatke i kontakte te svaku poslanu fotografiju označiti rednim brojem od 1 do 10
– Veličina pojedine fotografije ne smije prelaziti 2 MB
– Fotografije trebaju slati poruku o različitosti među ljudima, njihovim kvalitetama i mogućnostima. Također trebaju naglašavati mogućnosti i jake strane osoba s intelektualnim teškoćama.

Odabrane fotografije biti će postavljene na izložbi povodom Međunarodnog dana invalida 3. prosinca 2018. Najbolje fotografije biti će nagrađene paketom proizvoda koji se izrađuju u okviru Odjela za pružanje socijalnih usluga osobama s intelektualnim oštećenjima – Firule. Nakon navedene izložbe fotografije će biti izložene u javnim ustanovama i školama kako bi širile poruku autora.
Stoga uzmite fotoaparate u svoje ruke i sudjelujte u podizanju svijest našeg društva. Sretno svima!

Za dodatne informacije možete kontaktirati na
Kontakt osoba:
Janina Pavić Jadrić
email: janina.pavic@gmail.com
mob: 098 827 365
ili 021/ 532 969
web stranica projekta : www.imitomozemo.centar-juraj-bonaci.hr