Događanja - Odjel za izvaninstuticionalne usluge

Edukacija stručnih djelatnica: Primjena biofeedback i neurofeedback metode

Pendije Vidačković, prof.psihologije i Lidija Vlah, prof.psihologije završile su edukaciju iz primjene  biofeedback i neurofeedback metode.

Pedesetosatna edukacija iz teoretskih znanja i praktičnih vještina neurofeedback-a održana je u Zagrebu od 16.-20.10.2017. u hotelu Holliday u organizaciji tvrtke Pamel d.o.o. koja se bavi distribucijom i prodajom određenih vrsta medicinske opreme i Mens Sana centra koji se bavi edukacijom i provođenjem neurofeedback tretmana te psihoterapijom.

 

Što je neurofeedback?

To je metoda kojom pomoću praćenja električne aktivnosti mozga i dobivanjem adekvatne povratne informacije u realnom vremenu, možemo utjecati na poboljšanje/unapređenje obrazaca moždane aktivnosti.

To je neinvazivna tehnika kojom se kroz upotrebu sofisticirane računalne tehnologije može postići smanjenje ili čak nestanak nekih simptoma kod slijedećih poremećaja:

– poremećaj pažnje/hiperaktivni poremećaj

– poremećaji raspoloženja

– poteškoće spavanja

– poteškoće u učenju

– neki sipmtomi poremećaja iz autističnog spektra

Polaznici edukacije su stekle Potvrdu o stjecanju teoretshih znanja o primjeni biofeedback i neurofeedback metode te vještine za rad na NeXus X integriranom sistemu za biofeedback i neurofeedback.