Volonteri

Centar Juraj Bonači dobitnik nagrade za promociju i razvoj volonterstva “Vinka Luković”

Uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te uz gostoprimstvo Hotela Park održala 17. po redu svečana proslava Međunarodnog dana volontera u organizaciji Regionalnog volonterskog centra Udruge „MI“ – Split.

Na svečanoj proslavi sudjelovalo je oko 200 predstavnika civilnog sektora i javnih ustanova s područja Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske te Dubrovačko-neretvanske županije.

Na proslavi su se dodijelile tri nagrade za promociju i razvoj volonterstva „Vinka Luković“ – Centru za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ Split, Dubrovačkoj udruzi skrbnika, bolesnika i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija (DUSAB) te Udruzi Sindrom Down-21 Split. Nagrada „Vinka Luković“ ustanovljena je 2010. godine u spomen na veliku dubrovačku humanitarku i volonterku koja je živjela i radila u Splitu i koja je svoj život posvetila pomaganju osobama s invaliditetom te starijima i nemoćnima.

Dodijeljena su i tri priznanja za poseban doprinos razvoju volonterstva u  2017. godini – Studentskom katoličkom centru Split (SKAC_St), Ženskom đačkom domu Split te Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ Šibenik.

Ukupno je u Centru Juraj Bonači  u 2016. godini odrađeno preko 2700 volonterskih sati s preko uključenih 100 volontera. Tijekom 2017. godine Centar je sudjelovao i organizirao u preko 20 volonterskih akcija u kojima je bilo uključeno preko 300 volontera.
Zaslužnim volonterima i podupirateljima volonterskog rada dodijeljene su Zahvalnice , a Centar je predložio Klub mladih Split zbog doprinosa razvoju volonterstva i organiziranja humanitarne akcije “Zapedaliraj za Juraj Bonači” te Studentski katolički centar Split (SKAC_St) također radi poticanja volonterstva i dugogodišnju suradnju kroz volonterski projekt “72 sata bez kompromisa”.

Ovim putem želimo čestitati svim volonterima Međunarodni dan volontera i svim dobitnicima nagrade uz poruku da nam ovo bude poticaj za daljnji nastavak uspješnog volonterskog rada.