Održana projektna radionica “Jelo i slastice”

U ožujku 2021. godine u sklopu projekta, za korisnike Centra održana je edukativna radionica pripreme jela i slastica s ciljem poticanja njihove samostalnosti u svakodnevnom životu.

Radionica na temu „Jelo i slastice“, održala se 4. i 5. ožujka 2021.  godine u prostorijama Suvremenog učilišta u Splitu – Aspira s ciljem poticanja korisnika na samostalnu pripremu jednostavnih jela. Voditelj radionice korisnicima je prikazao alate, strojeve i materijale potrebne za rad te ukratko ih upoznao s higijenskim mjerama prilikom kuhanja. Korisnici su u sklopu radionice pripremili nekoliko popularnih jela te ih na samome kraju i degustirali. Po degustaciji pospremili su i oprali korištene alate i posuđe.

Voditelj radionice ustvrdio je kako su korisnici tijekom cijelog trajanja edukativne radionice pokazali veliku zainteresiranost za samostalno provođenje aktivnosti te su pokazali dobro poznavanje kuhinjskih alata, kao i brzo savladavanje procesa rada, a najviše ih je obradovala degustacija pripremljenih jela i druženje.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Centra za odgoj i obrazovanje JURAJ BONAČI.
Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.