Korisnici Centra u sklopu projekta sudjelovali na radionicama na temu upravljanja novcem te njege i brige o kosi

Centar za odgoj i obrazovanje JURAJ BONAČI tijekom listopada i studenoga 2020. godine održao je nekoliko edukativnih radionica za osobe s intelektualnim teškoćama u sklopu projekta „Za bolji život – povećanje kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama kroz socijalnu uključenost“ s ciljem poticanja samostalnosti u svakodnevnom životu.

Prva radionica na temu „Proces od zarade do kupovine“, održala se 3. listopada 2020. godine u prostoru Centra za poticanje razvoja vještina potrebnih za samostalno stanovanje naziva – „Mali stan“ s ciljem stjecanja vještine upravljanja novcem i kulture kupovine. Voditelji radionice korisnicima su prikazali prikupljene predmete razne upotrebe poput: odjeće, obuće, nakita, ukrasa, prehrambenih proizvoda te plastificirane novčanice, cijene i slike prikaza kategorija predmeta. Korisnici su u sklopu radionice razvrstavali predmete po kategorijama na za to označena mjesta, imenovali predmete i njihove funkcije, procjenjivali vrijednosti predmete te se upoznali s praksom obavljanja kupnje i načinom upravljanja novcem. Druga i treća radionica na temu „Briga i njega kose“, održale su se 14. i 21. studenog 2020. godine u prostorijama Suvremenog učilišta u Splitu – Aspira s ciljem upoznavanja s pravilima ponašanja za vrijeme šišanja te pravilnom brigom o kosi – pranje kose, sušenje i feniranje te oblikovanje kose.

Voditelji radionice ustvrdili su kako su korisnici tijekom cijelog trajanja edukativnih radionica aktivno sudjelovali u provođenju aktivnosti te su bili izrazito motivirani za provođenje aktivnosti samostalno, a najviše ih je obradovalo međusobno druženje te ugodna i opuštena atmosfera.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Centra za odgoj i obrazovanje JURAJ BONAČI.
Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.