Javna kampanja projekta “Za bolji život – povećanje kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama kroz socijalnu uključenost”

Centar za odgoj i obrazovanje JURAJ BONAČI, u suradnji s Institutom perspektiva ekonomije Mediterana organizirao je javnu kampanju projekta „Za bolji život – povećanje kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama kroz socijalnu uključenost“, razvijenog u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Glavni cilj projekta je povećati uključenost osoba s intelektualnim teškoćama u društvo širenjem i unaprjeđenjem kvalitete socijalnih usluga u zajednici. Ukupna vrijednost projekta, čija je provedba započela u travnju 2020., a završetak predviđen u travnju 2022., iznosi 929.203,95 HRK od čega je iznos EU sufinanciranja 85 % (789. 823, 36 HRK).

U sklopu projektne javne kampanje održala su se dva ključna događanja – prvi okrugli stol te prvi informativni dan, 6. i 7. srpnja 2021. u Hotelu Pax, na kojima su se okupili brojni stručnjaci koji svakodnevno rade s osobama s invaliditetom. Javna kampanja otvorena je uvodnim pozdravom profesorice Snježane Čotić, ravnateljice Centra za odgoj i obrazovanje JURAJ BONAČI, a predstavljanje projekta i projektnih aktivnosti, te uvod u moderiranu raspravu održala je Tanja Šeparović, mag. rehab. educ., također predstavnica organizatora.

Teme moderirane rasprave okruglog stola bile su vezane za problematiku funkcionalne integracije osoba s invaliditetom u život zajednice, a obradile su pitanje što nakon radnog osposobljavanja i važnost umrežavanja na putu ka samostalnosti osoba s intelektualnim teškoćama. Posebno je predstavljena tema vezana za podršku članovima obitelji osoba s intelektualnim teškoćama.

Na informativnom danu izneseni su ključni zaključci s održanog okruglog stola, s ciljem upoznavanja i senzibiliziranja sudionika o potrebama osoba s invaliditetom, važnosti njihove socijalne uključenosti i bolje povezanosti s tržištem rada.

Na javnoj kampanji prisustvovali su brojni zainteresirani stručnjaci u području rada s osobama s invaliditetom, poslodavci koji dugi niz godina zapošljavaju korisnike Centra, sami korisnici i njihovi roditelji, projektni dionici i predstavnici šire javnosti.

Događaj je svojom prisutnošću uveličala državna tajnica Margareta Mađerić, koja je ovom prilikom podržala rad Centra i provedbu ovog projekta. Državna tajnica je pri svom obraćanju naglasila važnost djelovanja Centra, kao predvodnika inicijativa u području socijalne uključenosti svojih korisnika.

Na samom kraju javne kampanje, ravnateljica Snježana Čotić zahvalila je svim sudionicima koji su svojim dolaskom uveličali događaj i pridonijeli promociji izvan-institucijskih usluga, mjera i programa za osobe s intelektualnim teškoćama i članove njihovih obitelji.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Centra za odgoj i obrazovanje JURAJ BONAČI.
Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Promjena veličine fonta
Kontrast