Roditelji korisnika Centra u sklopu projekta sudjelovali na edukativnim radionicama na temu socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom u društvenu zajednicu

Centar za odgoj i obrazovanje JURAJ BONAČI tijekom svibnja i lipnja 2021. godine u sklopu projekta, održao je nekoliko edukativnih radionica za roditelje osoba s intelektualnim teškoćama.

Prva edukativna radionica za roditelje, održala se 20. svibnja 2021. godine s ciljem upoznavanja roditelja s projektom, projektnim aktivnostima te raznim tematikama koje će biti obrađene tijekom edukacija. Tijekom trajanja radionice, roditelji su izrazili želje za raspravom o određenim temama, već na samom početku poveden je razgovor o dosadašnjim iskustvima roditelja na temu uključivanja osoba s invaliditetom u društvo. Druga edukativna radionica održala se 27. svibnja 2021. godine, s ciljem upoznavanja roditelja s modelom „Organizirano stanovanje – stanovanje uz podršku u lokalnoj zajednici.“, tijekom trajanja radionice roditelji su pokazali posebnu zainteresiranost i veliko zadovoljstvo razvijenim modelom. Treća edukativna radionica, održala se 9. lipnja 2021. godine s ciljem informiranja roditelja o mogućnostima uključivanja u zajednicu OSI. Radionica je potaknula roditelje na aktivnu raspravu i razmjenu iskustva, a posebna pažnja posvećena je ostvarivanju prava iz područja socijalne skrbi, mogućnostima zapošljavanja te različitim aktivnostima u gradu Splitu i njihovoj dostupnosti osobama s invaliditetom.

Voditelji radionice ustvrdili su kako su roditelji tijekom cijelog trajanja edukativnih radionica aktivno sudjelovali u nizu konstruktivnih rasprava, a roditelji su izrazili izrazito zadovoljstvo provedenim edukacijama i veliko olakšanje zbog postojanja ovakve podrške.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Centra za odgoj i obrazovanje JURAJ BONAČI.
Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Promjena veličine fonta
Kontrast