Drugi okrugli stol projekta “Za bolji život – povećanje kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama kroz socijalnu uključenost”

Centar za odgoj i obrazovanje JURAJ BONAČI, u suradnji s Institutom perspektiva ekonomije Mediterana dana 31. ožujka 2022. u hotelu Pax, organizirao je drugi okrugli stol projekta „Za bolji život – povećanje kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama kroz socijalnu uključenost“, razvijenog u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Glavni cilj projekta je povećati uključenost osoba s intelektualnim teškoćama u društvo širenjem i unaprjeđenjem kvalitete socijalnih usluga u zajednici. Ukupna vrijednost projekta, čija je provedba započela u travnju 2020., a završetak predviđen u travnju 2022., iznosi 929.203,95 HRK od čega je iznos EU sufinanciranja 85 % (789. 823, 36 HRK).

Okrugli stol okupio je brojne stručnjake koji rade s osobama s invaliditetno-intelektualnim teškoćama. Događanje je otvoreno uvodnim pozdravom profesorice Snježane Čotić, ravnateljice Centra za odgoj i obrazovanje JURAJ BONAČI, a predstavljanje postignutih rezultata projekta i projektnih aktivnosti održala je Tanja Šeparović, mag. rehab. educ. voditeljica Odjela za pružanje usluga osobama s intelektualnim oštećenjima „Firule“.

Potom su uslijedile tri moderirane rasprave na temu poteškoća s kojima se susreću osobe s invaliditetom pri integraciji u život zajednice. Viktorija Gracin, moderirala je prvu raspravu na temu „Rana intervencija kao temelj kompetencija u odrasloj dobi“, drugu raspravu na temu „Podrška Grada osobama s invaliditetom“ u ime Grada Splita, moderirala je Ana Jerkunica, Voditeljica Odsjeka za provedbu ITU mehanizma. Naposljetku, treću raspravu na temu „Pogled na kvalitetu života“ moderirala je Anica Kerep, mag.rehab.educ.

Na samom kraju, ravnateljica Snježana Čotić zahvalila je svim prisutnima na dolasku, koji su podijelili svoja razmišljanja, znanja i iskustva, a svojom neizmjernom podrškom pridonijeli uključivanju osoba s intelektualnim teškoćama u društvo.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Centra za odgoj i obrazovanje JURAJ BONAČI.
Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.