Drugi informativni dan projekta “Za bolji život – povećanje kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama kroz socijalnu uključenost”

Centar za odgoj i obrazovanje JURAJ BONAČI, u suradnji s Institutom perspektiva ekonomije Mediterana održao je drugi informativni dan projekta „Za bolji život – povećanje kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama kroz socijalnu uključenost“, razvijenog u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.
Glavni cilj projekta je povećati uključenost osoba s intelektualnim teškoćama u društvo širenjem i unaprjeđenjem kvalitete socijalnih usluga u zajednici. Ukupna vrijednost projekta, čija je provedba započela u travnju 2020., a završetak predviđen u travnju 2022., iznosi 929.203,95 HRK od čega je iznos EU sufinanciranja 85 % (789. 823, 36 HRK).

Drugi informativni dan održao se 1. travnja 2022. u Hotelu Pax, a svečano je okupio predstavnike Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije, stručnjake koji rade s osobama s invaliditetno-intelektualnim poteškoćama, korisnike Centra i njihove roditelje, projektne dionike, ali i predstavnike šire javnosti. Događanje je otvoreno uvodnim pozdravom profesorice Snježane Čotić, ravnateljice Centra za odgoj i obrazovanje JURAJ BONAČI, a projekt i provedene projektne aktivnosti predstavile su Tanja Šeparović i Anica Kerep te predstavnik Instituta perspektiva ekonomije Mediterana, Goran Pažin. Također, okupljeni su imali prilike čuti nešto više i na temu analize financijske i institucionalne održivosti, koju je predstavio Marko Mimica, direktor Euroconsultants Hrvatska d.o.o.

U sklopu događanja, sudionike su svečano pozdravili predstavnici Grada Splita gđa. Nađa Mladinić, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju grada Splita te gđa. Tihana Maglica, voditeljica Odsjeka za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu, a ispred Splitsko-dalmatinske županije, gosp. Ante Radovčić, koji je ujedno član Upravnog vijeća Centra.

Na samom kraju događanja, ravnateljica Snježana Čotić zahvalila je svim okupljenima koji su svojim dolaskom uveličali događanje te onima koji su pridonijeli uspješnoj provedbi ovoga projekta, promociji izvan-institucijskih usluga i ostvarenju očekivanih rezultata. Istaknula je, kako je ovaj projekt jasno pokazao kojim putem treba koračati dalje kako bi nastavili započetu integraciju osoba s invaliditetom – intelektualnim teškoćama u društvo.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Centra za odgoj i obrazovanje JURAJ BONAČI.
Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.