Događanja

NOGOMETNI VETERANI SINJA

junakIako se na Gradskom stadionu Sinj okupilo tek 200-tinjak gledatelja, prva sredstva od prodanih ulaznica, namijenjena djeci s Downovim sindromom, već pristižu u Podružnicu Sinj. Za opširniji sadržaj o humanitarnoj utakmici, kliknite na fotografiju.

Nogometni veterani za djecu s Downovim sindromom

????????????????????????????????????

Nekoliko bivših reprezentativca i poznatih hrvatskih nogometaša, pohodilo je Sinj kako bi snage odmjerili s veteranima Junaka, s ciljem prikupljanja sredstava za sinjsku podružnicu Centra za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači”. Za opširniji sadržaj, kliknite na fotografiju.

Dan otvorenih vrata u Centru Juraj BonaČi

dan_otvorenih_vrata_3U sklopu Dana otvorenih vrata Centra za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači”, pod geslom Budimo zajedno, gosti koji su posjetili Podružnicu Centra u Sinju, družili su se s našim domaćinima koji su im pokazali kako, unatoč kišnom vremenu, izgleda jedan radni, oslikani i razigrani dan. Za opširniji sadržaj, kliknite na fotografiju.

Slatki paketi za vrtićane iz ‘Bilog cvitka’ i štićenike ‘Juraja BonaČija’

slatki_paketi_sdp8Europarlamentarka Biljana Borzan (SDP), diljem Hrvatske donirala je slatke pakete za uskrsne blagdane. Posjetila je i Područno odjeljenje Sinj, podružnicu Centra za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači”, Split. Za opširniji sadržaj, kliknite na fotografiju.

Igrači Hajduka II družili SU se SA štićenicima Centra Juraj BonaČi

hajdukii_sinj4Igrači Hajduka II družili su se s našim korisnicima, nakon čega su u poslijepodnevnim satima, na gradskom stadionu, odigrali prijateljski pripremni susret protiv domaćeg Junaka. Za opširniji sadržaj, kliknite na fotografiju.

 

PRIZNANJA GRADA SINJA

svecana_sjednica11Gradonačelnica Kristina Križanac i predsjednica Gradskog vijeća Ivana Šabić, uručile su ovogodišnje nagrade Grada zaslužnim pojedincima i kolektivima. Među ostalima, u ime svih nagrađenih zahvalio se i Marko Jazidžija, vlasnik i direktor najveće proizvodne firme namještaja na području Sinja, koja zapošljava 80-ak djelatnika, dobitnik nagrade za dugogodišnji izuzetan doprinos razvoju gospodarstva sinjskog kraja, poglavito u vremenima ekonomske krize, istaknuvši kako će novčanu nagradu koja mu pripada donirati Područnom odjeljenju Sinj – podružnici Centra “Juraj Bonači”, Split. Za opširniji sadržaj, kliknite na fotografiju.

KORISNICI PODRUŽNICE SINJ KAO VOLONTERSKA PODRŠKA SocijalnOJ samoposluZI

socijalna_samoposluga3Socijalna samoposluga Grada Sinja, koja djeluje u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Sinj, tijekom sedam mjeseci u razdoblju od studenog 2015. do svibnja 2016. mjeseca rada podijelila je ukupno 238 socijalnih košarica ukupne vrijednosti 46.360 kuna. Za potrebe socijalne samoposluge najviše je donacija prikupljeno od građana Sinja i okolice. Uz volontere Srme i Crvenog križa volontirali su i izviđači iz IO Vitezovi i IO Malin, mladi s teškoćama u razvoju iz Centra Juraj Bonači – Područno odjeljenje Sinj, učenici Srednje strukovne škole Bana Josipa Jelačića, članice Kluba žena liječenih na dojci Sinj. Za opširniji sadržaj, kliknite na fotografiju.

Muzej Cetinske krajine obilježava Međunarodni dan muzeja

plakat_edukativne_radioniceU Muzeju Cetinske krajine – Sinj, od 18. travnja do 18. svibnja 2016. godine, provodile su se edukativne radionice u okviru redovitih muzejsko-edukativnih aktivnosti pod nazivom Klikni i podijeli – kulturni krajolik moga zavičaja. Na radionicama su sudjelovali djeca i mladi iz Centra za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači” – Područno odjeljenje Sinj, učenici osnovnih škola iz Sinja, Obrovca Sinjskog,  Kamešnice, Hrvaca te područne škole u Potravlju, Biteliću i Udovičićima. Za opširniji sadržaj, kliknite na fotografiju.

Sinjsko pučko kazalište – PRIJATELJ PODRUŽNICE SINJ

kazaliste1Sinjsko pučko kazalište predloženo je za nagradu SDŽ. Kazalištu će nagrada biti dodijeljena na inicijativu brojnih predlagatelja, za 60 godina uspješnog djelovanja. Članovi Sinjskog pučkog kazališta održali su niz humanitarnih predstava za štićenike Centra za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači”, Doma za mladež “Maestral”, Centra za rehabilitaciju “Fra Ante Sekelez”, Vrlika i druge te već šest desetljeća, svojim uspješnim radom, obogaćuje društveni i kulturni život Grada Sinja i Splitsko-dalmatinske županije. Za opširniji sadržaj, kliknite na fotografiju.

Krnjevalska udruga Sinja i studentski VAD darivali potrebite za blagdane

foto_darivanje_1Članovi studentskog Viteškog alkarskog društva i Krnjevalske udruge Grada Sinja darivali su one najpotrebitije za uskršnje blagdane. Štićenicima PO Sinj, Centra za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači”, Split, donirali su oko 2000 kuna. Za opširniji sadržaj, kliknite na fotografiju.

Štićenici Centra Juraj BonaČi sudjelovali u radionici izrade maski

maske1

Grupa za samozastupanje područnog odjeljenja Centra “Juraj Bonači” u Sinju i ove je godine, povodom Krnjevalskih dana, sudjelovala na radionici izrade maski u Galeriji Sikirica pri čemu su im pomogle voditeljica Jasminka Pleadin –Raić, v.d. ravnateljice KUS-a Dragana Modrić, suradnice Jelena Pavlinušić i Silvija Milić te volontrke Centra. Za opširniji sadržaj, kliknite na fotografiju.

Mališani iz Obrovca Sinjskog i Udruga ‘Cjelovit život’ posjetili Centar Juraj BonaČi

obrovacU sklopu manifestacije Šesti dječji tjedan – DANI IGRE, RADOSTI I MIRA, Udruga “Cjelovit život” i OŠ “Ivana Mažuranića”, Obrovac Sinjski, Han,  posjetili su Područno odjeljenje Sinj, podružnicu Centra za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači”. Za opširniji sadržaj, kliknite na fotografiju.

Bikeri darivali štićenike Centra ‘Juraj BonaČi’

bikeri_sticenici2
Bikeri s područja Cetinskog kraja i Splita, još jednom su pokazali svoje veliko srce. Organizirali su humanitarnu akciju za štićenike Područnog odjeljenja Sinj, podružnice Centra za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači”. Za opširniji sadržaj, kliknite na fotografiju.

Štićenici Centra ‘Juraj BonaČi’: Poklon svom Gradu…

poklon-graduŠtićenici Područnog odjeljenja Sinj, podružnice Centra za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači”, na originalan su način, kako to obično i rade, prikazali alkarske i motive grada Sinja u svojim malim umjetničkim djelima na kojima su, u suradnji s Galerijom Sikirica, radili mjesecima. Za opširniji sadržaj, kliknite na fotografiju.

 

Sedam anđela na Anđelinu vjenčanju

andjela_bilic2-100915Anđela Budimir je s izabranikom svojega srca Krešimirom Bilićem na vjenčanje i svadbenu večeru, uz ostale, pozvala i specijalne goste: Stipu, Marinu, Tomislavu, Dušanku, Ivana, Nevenku i Petra. Anđela objašnjava: – Toliko sam se s njima zbližila, toliko su mi prirasli srcu, da sam odlučila svoje svadbeno slavlje podijeliti s njima pa sam njih sedmero pozvala da mi budu gosti, zajedno s njihovom učiteljicom Jasenkom, voditeljicom programa socijalne rehabilitacije. Za opširniji sadržaj, kliknite na fotografiju.