Događanja

Događanja u Odjelu 


Odjel smještaja pruža usluge prihvata, stanovanja, prehrane, nabave odjeće i obuće, održavanje osobne higijene, brige o zdravlju i njege, čuvanja, odgoja i obrazovanja, radnih aktivnosti, psihosocijalne rehabilitacije, organiziranja slobodnog vremena te organiziranog stanovanja.

Upoznajte naše vrijedne ruke 🙂

Kod nas se i glumi 🙂

Naši korisnici s volonterima posjetili stadion Poljud

Korisnici našeg Centra posjetili su stadion Poljud i razgledali Hajdukove trofejne dvorane. U pratnji 10 štićenika bilo je pet volontera i dvoje odgajatelja, a zajedničke fotografije za dugo pamćenje snimljene su na travnjaku stadiona, u trofejnim dvoranama, kao i u novinarskom salonu.

Gosti Hajduka istaknuli su želju da prisustvuju jednoj utakmici Bijelih, a u razgled stadiona Hajduk će početkom svibnja ugostiti još jednu grupu starijih korisnika Centra.
Ovim putem zahvaljujemo našim vrijednim volonterima i HNK Hajduku na gostoprimstvu.


Projekt “glazba potiče”


volonteri pbz-a u posjeti coo “juraj bonači”

img-20161222-wa0011

13. prosinca 2016. pet djelatnica Pivredne banke Zagreb (PBZ) posjetile su naš Centar za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“, konkretno Odjel smještaja kako bi se uključile u volontersku akciju „Dođi i povedi me na Božićni sajam“. Volonterke su, otvorenog srca i s puno ljubavi, u pratnji odgajatelja Odjela,  jedanaest naših korisnika odvele na sajam i poklonile im trenutke koje će dugo pamtiti. Nakon šetnje,  ugodno druženje nastavilo se uz mirisne fritule i tople napitke koje su drage volonterke poklonile našoj djeci.  Zahvaljujemo se svim volonterima i zaposlenicima  PBZ-a na dobroti i osmjesima poklonjenima našoj djeci i radujemo se novim druženjima! Želimo Vam sretan i blagoslovljen  Božić i Novu 2017. godinu!

Voditeljica  Odjela smještaja:  Snježana Smoje


“72 sata bez kompromisa”

Međunarodna volonterska akcija “72 sata bez kompromisa” provedena je i u našem Odjelu smještaja. Više od dvadeset volontera, tijekom trodnevne akcije, družilo se s našim korisnicima i osobljem. Tijekom akcije održane su tri radionice – likovna, vrtlarska i radionica domaćinstva. Zahvaljujemo svim volonterima i pozdravljamo ovakve inicijative!


PROSLAVILI SMO MARIJIN I TEOV ROĐENDAN

U petak, 11. studenoga, u Odjelu smještaja proslavili smo rođendan naših štićenika Marije i Tea. Uz zvuke dalmatinske glazbe, kojom nas je, na harmonici, počastio gost Branimir, drage volontere Luku i Emu, razdragane korisnike i rasplesano osoblje, bio je ovo rođendan pun radosti, jedan od onih za pamćenje!


Mladi Sućidra i udruga “MOST” uredili zidove centra “Juraj BonaČi”

sucidarUdruga MOST i mladi Sućidrani zajedničkim snagama uredili su vanjske zidove barake Centra “Juraj Bonači” na Sućidru. Materijal, boju, valjke i pinele te sokove i kavu od svojih namjenskih sredstava osigurala je udruga MOST koju je predstavljala Josipa Vučica, dok je Udruga mladih, koju je predvodio kotarski vijećnik  Filip Senta,marljivo i volonterski odradila posao. G/K Sućidar je osigurao marendu. Za više detalja, kliknite na fotografiju.


Volonterka Centra “Juraj Bonači” pokrenula lavinu dobrote

lanac-dobroteAkcija je naišla na jako dobar odaziv, pokloni su stigli u ruke štićenika Centra “Juraj Bonači”, a sve prisutne, svojom pojavom i pjesmom, oduševio je i popularni Jole. Na pitanje kako je sve krenulo, volonterka Anita odgovara: – Ne možemo svi činiti velika djela, ali možemo činiti mala djela s velikom ljubavlju. Za više detalja, kliknite na fotografiju.